Alle ingrediënten van It’s nuts! zijn biologisch en vegan.

Wat er allemaal in zit lees je hier.

Paranoten
Amandelen
Macadamianoten
Hazelnoten
Pecannoten
Pompoenpitten
Kokosolie
Speciale It’s nuts! kruidenmix
Zoetstof

PARANOTEN

Deze krachtpatsers uit Brazilie hebben de minste koolhydraten van alle noten. Een ware antioxidantenbom mede door vitamine E en selenium. Ook voorziet deze noot je van diverse mineralen zoals koper, magnesium, mangaan, kalium, calcium, ijzer, fosfor en zink. En vergeet de eiwitten niet! Een paranotenboom kan wel tot 800 jaar oud worden. Er zitten tussen de 10-20 paranoten in 1 grote vrucht en 1 boom kan per jaar wel 300 vruchten geven. Even door eten dus!

AMANDELEN

Stiekem zijn amandelen geen noten maar zaden. Ze komen uit de boomnootfamilie. In deze familie zitten bijvoorbeeld ook perzikken en abrikozen. Uit archeologische vondsten blijkt dat de amandel al in het Stenen Tijdperk in Klein-Azië en Griekenland een rol heeft gespeeld. Ook tijdens het Bronzen Tijdperk werd de amandel gecultiveerd. Waarschijnlijk is zij het oudste cultuurfruit van de Oudheid!

 Amandelen zijn een bron van vitamine E en mangaan. Deze helpen je om je cholesterol te verlagen. Ook fijn dat ze rijk aan vezels zijn en bloeddrukverlagend. De fenylaline zorgt voor de opbouw van lichaamseiwit. Een ware super”noot”!

MACADAMIANOTEN

De duurste noot met de meeste gezonde vetten en hier favoriet!  Deze mochten dan ook niet ontbreken in de It’s nuts! granola. Macadamia’s komen van oorsprong uit Australië en zijn door de aanwezigheid van o.a. omega 7, omega 3 en vitamine B een aanwinst voor huid en haar. Macdamia’s worden ook wel eens “brain food”genoemd door de hoge aanwezigheid van vitamine B6. Deze veelzijdige vetbommetjes worden ook gebruikt in cosmetica producten.

HAZELNOTEN

In de tijd van de Grieken en Romeinen stond de hazelnoot symbool voor vrede en gezondheid. Een hazelaar in de tuin betekende een voorbode van een goed huwelijk, rijkdom en familiegeluk. In de It’s Nuts! familie draagt deze smaakvolle noot ook zijn steentje bij. Boordevol o.a. foliumzuur, Vitamine E, koper en mangaan. Mangaan zorgt voor het behoud van stevige botten, dat is mooi meegenomen!

PECANNOTEN

Een ver familielid van de walnoot, groeit voornamelijk in Noord Amerika en de naam is afgeleid van “la pacaniére”. Een noot met een knapperige bite en een rijke boterachtige smaak. Pecannoten zijn, net als de meeste andere noten, rijk aan voedingsstoffen zoals zink, vitamine E, vitamine A, folaat en fosfor, die een belangrijke rol spelen bij het behouden van een goede huid. Ook zit de pecannoot hoog in zijn flavonoïden, deze werken als antioxidanten en bestrijden ontstekingen. Win win!

POMPOENPITTEN

De vreemde eend in de bijt. Geen noten maar zaden!

Het woord pompoen is oorspronkelijk afkomstig van het woord ‘pepon’, wat Grieks is voor ‘grote meloen’. De zaadjes worden ook wel ‘pepita’ genoemd en hebben een licht zoete en nootachtige smaak. De van oorsprong Mexicaanse pitten werden al door de oude Azteken gegeten.
Pompoenpitten zijn rijk aan vezels en proteïnen, 2 voedingsstoffen die je langer een vol gevoel geven. Ze zijn een bron van koolhydraten, aminozuren (waaronder glutaminezuur, arginine, tryptofaan, leucine, lysine, glycine en serine), onverzadigde vetzuren en zitten boordevol eiwitten. Ze bevatten de 4 belangrijkste mineralen; ijzer, zink, calcium en magnesium evenals kalium, koper, mangaan, selenium en de vitaminen B, C, D, E en K.

KOKOSOLIE

Niet te veel, niet te weinig. Net genoeg om de granola mooi in te bakken.

De kokosolie in onze granola wordt verkregen uit verse biologische kokosnoten uit Sri Lanka. Die worden geschild, gesneden en gedroogd, waarna het vruchtvlees zorgvuldig mechanisch wordt geperst en de olie wordt gefilterd. Het deodoriseren gebeurt door hete stoom door het product te sturen onder lage druk. De kokosolie is natuurlijk verzadigd en vrij van transvetzuren.

IT’S NUTS! KRUIDENMIX

We kunnen natuurlijk niet alles verklappen maar door een snufje biologische ceylonkaneel te combineren met onze magische kruidenmix krijgt de granola nou net die onweerstaanbare smaak. ‘Een geurfeestje in een zakje’ zei iemand ooit en dat vat het eigenlijk wel goed samen. Dat ruikt en smaakt naar meer!

ZOETSTOFFEN

Erythritol.

Deze natuurlijke zoetstof werd ontdekt in 1874 en zit in fruit, paddenstoelen, kaas, wijn en sojasaus.Dit is de enige polyol die geen caloriewaarde heeft en geen koolhydraten bevat. In tegenstelling tot de andere polyolen wordt erythritol grotendeels opgenomen in de grote darm en nagenoeg volledig uitgescheiden via de urine. 

Voedingswaarden per 100 gram

VoedingswaardenPer 100 Gram
Koolhydraten7,3
Vetten60
Eiwitten14,5
KCAL672

Voedingswaarden per portie 20 gram

VoedingswaardenPer 20 Gram
Koolhydraten1,46
Vetten12
Eiwitten2,9
KCAL134,4